Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 juni 2012

Tea Party Sun Dress: drie tipsIk vind dat schitterend, zo’n retro tutebelkleedje. Je kunt dat patroon online digitaal met internet en visa of mastercard kopen. En dan print je dat af en kun je beginnen naaien.


Tip 1: Print dat juist af. 100 % was bij mij niet 100 % dus ik maakte een schitterend oranje jurkje waar een zesjarige dikke lilliputter in past. Goed nameten of die 1 inch effectief 1 inch is dus.

Na het juist printen en knippen en naaien bleek het jurkje versie 2 in roodkapjesstof perfect volgens plan gemaakt.


Alleen is het niet voor niets dat het patroon er zo’n zwartepietenpofbroekje bij presenteert.


Tip 2: Als je niet wilt dat je dochter er bij loopt gelijk Tiny, maak dan maar dat onnozel broekje.

Ik deed dat dus, maar met al die rekkers leek mij dat echt niet lekker zitten. Dus paste ik het patroon aan voor de definitieve versie.

Tip 3: Maatje 4 jaar moet aan de oksels aan elke kant een halve centimeter smaller en moet 5 cm langer. Ik verlengde het bovenstukje 1 cm, onderaan en bovenaan aan de rokdelen mat ik 1 cm extra en ten slotte knipte ik de patroondelen van de rokstukjes twee keer dwars door om ook daar een centimetertje bij te passen.


Je zou haar moeten zien, die mooie Anna in haar bloemenjurk. (misschien ben je fb vriend met mij, dan kun je de foto van het meisje met de jurk zien: klik)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten